DELA
Foto: PRIVAT

Agilityklubb invigde egen träningsplan

Agilityföreningen agility.ax har fått en egen plan att träna på.

Under söndagen invigdes planen i samband med en deltävling i en agilitycup.
Föreningen agility.ax har fått ett 10-årigt arrendekontrakt med Landskapsregeringen på en del av gamla plantskolan, bakom ÅMHM:s laboratorium. På området har agilityklubben låtit anlägga en 3 000 kvadratmeter stor grusplan som de kommer att använda till både träningar och tävlingar. Klubben har tidigare hållit till på Ålandstravet och i Kungsö.

– Vi har länge velat ha en plats att träna på med långsiktigare möjligheter. Förutsättningarna att vara kvar på Ålandstravet ändrades drastiskt och vår plats i Kungsö var bara en nödlösning, säger klubbens ordförande Maria Åbonde.

Arrendekontraktet kom lämpligt, klubben firar nämligen 10-årsjubileum i år.

Under söndagen invigdes den nya träningsplanen officiellt med ett välkomsttal av Åbonde och sekreterare Anna Karin Dernsjö klippte det röda bandet som symboliserade invigningen. Därefter bjöds det på kaffe och tårta innan grusplanens första tävling, en deltävling i en agilitycup, drog igång. Agilitycupen är en liten inofficiell klubbtävling i fem delar. I den här deltävlingen deltog ett tiotal hundar.

Nu ser klubben framemot en bra träningssommar på den nya planen för att sedan ordna årets officiella agilitytävlingarna 25-27 augusti.