DELA

Adriennes nya kliv i karriären

VOLLEYBOLL. Viljan att utvecklas som tränare fick Adrienne Marie att söka nya uppdrag i Sverige.
Men en del av sitt hjärtat lämnar hon på Åland – och i det Jomala IK vars utveckling hon kommer att följa i framtiden.
– Jag har lagt ner så mycket tid och kraft i klubben att den känns lite som min baby, säger australiensiskan i en Nyanintervju om sitt nya jobb, att slitas mellan världsdelarna och språkförbistringar.

Solen strålar på Adrienne Marie där hon går längs Torggatan i centrala Mariehamn.
Den smältande snön minner om vår – men kylan biter i kinderna och tydliggör kontrasten mellan Åland och 40-åringens hemland Australien.
Adrienne Marie lämnade ett solfrött Queensland och ett liv i tvåmiljonersstaden Brisbane för rollen som spelande tränare i Jomala IK 2010.
– Det var ett stort steg att ta och jag väntade med att tacka ja en tid innan jag bestämde mig. Det var lite av gambling, absolut, men i början tänkte jag inte på hur tyst och litet stället var eftersom jag jobbade hela tiden. Och direkt efter min första säsong så var det öspelen på Isle of Wight, så det fanns ingen tid att stanna upp och tänka på förändringen i mitt liv, säger Adrienne Marie när hon slår sig ner på en soffa i Sittkoffgallerian.

Till Falköping
I helgen meddelade hennes Jomala IK att hennes kontrakt inte kommer att förlängas över nästa säsong. Hennes nästa karriärssteg kommer i stället att tas i Sverige och på riksidrottsgymnasiet i Falköping.
Ett kapitel i hennes liv ska avslutas, och ett nytt skrivas från och med augusti.
Först ska hon hjälpa Ålands volleybollag att förbereda sig inför öspelen på Bermuda. Det enda som stör är den knäskada som hindrar henne från att spela själv.
– Att jag blev skadad i vintras var riktigt tråkigt och ett surt sätt att avsluta min tid här på. Jag såg verkligen fram emot att spela på Bermuda, men nu får jag försöka hjälpa till för att förbereda våra spelare så bra som möjligt i stället, säger hon.

Läs mer i dagens Nya Åland!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax