DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ademi till Djurgården

FOTBOLL. Albion Ademi är klar för Djurgården. 

Försäljningen av IFK Mariehamns succéspelare Albion Ademi är nu klar. Det meddelar klubben under torsdagseftermiddagen. Mittfältaren och Stockholmsklubben har skrivit ett fyraårskontrakt.

– Självklart är det sportsligt ett avbräck för oss att Albion nu lämnar Grönvitt framöver men en dag som denna skall vi vara glada och stolta över att vi kunnat vara med och hjälpa honom vidare i karriären och att vi kan få en ekonomisk kompensation för det som gör att vi kan fortsätta utveckla vår egen verksamhet, skriver IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

– Det har varit stort intresse kring Albion och det var fantastiskt att han kunde bidra så mycket till laget 2020 och att vi på det sättet fått vara med om att hjälpa honom utvecklas och gå vidare i sin karriär samtidigt som det skapar bättre ekonomiska förutsättningar för IFK Mariehamns framtid.

Ademi själv säger till IFK:s hemsida att han är tacksam för sin tid i klubben.

– Jag har nu varit ett år i Mariehamn. Allt har varit mycket bra och jag har utvecklats mycket som person och fotbollsspelare, vilket jag kommer att ha stor hjälp av i framtiden.

Albion Ademi kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2020. Han slutade på en andra plats i Veikkausligans skytteliga efter att ha gjort 14 mål på totalt 22 ligamatcher.

IFK Mariehamn meddelar att man tillsammans med Djurgården har kommit överens om att inte kommentera detaljerna i avtalet. 

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp