DELA
Foto: Amanda NäsmanKALLA VINDAR Håkan Clemes beskriver det ajournerade höstmötet som "synnerligen otrevligt". På söndag återupptas det, då med en omorganisation att ta ställning till som innebär att två till tre tjänster försvinner från Ålands golfklubb.

2–3 tjänster bort från ÅGK

GOLF. Ålands golfklubb står inför en omorganisation.

Då kan två till tre helårstjänster försvinna.

– Väldigt tråkigt men absolut nödvändigt, säger ÅGK-ordföranden Håkan Clemes.
Det stormar kring Ålands golfklubb.

I slutet november utsattes klubben för ett kuppförsök på höstmötet då ett antal medlemmar föreslog att stora delar av den nuvarande styrelsen skulle bytas ut, och förde fram banarbetaren Andreas Gustafsson som ny ordförandekandidat. Anledningen till missnöjet sades bland annat vara en ohållbar personalpolitik och bristen på långsiktig verksamhetsplanering. Mötet ajournerades men kommer att återupptas på söndag då styrelsevalet avgörs.

 

Nu kommer nästa smäll för ÅGK.

På ett personalmöte i veckan meddelade klubben sina helårsanställda om en omorganisationsplan ”på grund av ekonomiska orsaker”. Två till tre helårstjänster ska bort.

– I ett par års tid har vi sett om vår organisation som inte är tillräckligt effektiv. Det finns ett tryck på att upprätthålla kvalitén på banorna som har inneburit att ekonomin har blivit lite ansträngd. Den är fortfarande stabil, men vi vill ha resurser kvar för att kunna utveckla anläggningen och då har vi tvingats att se över kostnads- och intäktsläget och nu har vi kommit fram till personalsidan efter att ha tittat på andra delar av verksamheten tidigare, säger ordföranden Håkan Clemes.

Läs mer i fredagens Nyan