DELA

”200 försök – det var det värt”

GOLF. Ett par hundra tävlingar som proffs utan seger.

På Kungsbanan tog dansken Jesper Lerchedahls långa torka slut.

– Åland kommer alltid att vara en speciell plats för mig, säger Finnish Open-vinnaren till Nyan.
Jesper Lerchedahl ledde inför slutrundan av Finnish Open på Ålands golfklubbs Kungsbanan. Men bara ett slag bakom jagade svenskduon Mark Larsson och Mikael Lindberg.

Lerchedahl – som lade grunden till sitt fina utgångsläge via en 66-runda i onsdags (dansken var en av tre golfare som mäktade med en runda på sex slag under par) – spelade stabilt under fredagen men var ett slag över par efter nio hål. På hål tio kom dock en birdie som tog honom tillbaka till par, samtidigt som de största hoten i ledarbollen spelade bort sig.

I synnerhet Mikael Lindberg som inledde med sex bogeys på de åtta första hålen och till sist gick åtta slag över par. Haningegolfaren halkade därmed ner till en delad 29:e plats.

Mark Larsson å sin sida blandade och gav för mycket – fyra birdies, fem bogeys – för att hota Lerchedahl och slutade till sist femma med en totalscore om 211 slag.

Jesper Lerchedahl var coolheten själv i slutfasen av rundan och slog birdies på de avslutande två hålen. Med 207 slag totalt (–9) höll han undan med tre slags marginal ned till amatörspelaren Oliver Gillbert, Kårsta Golfklubb (–5 på fredagen), Niklas Lindström, Kalmar Golfklubb och Victor Theandersson, Ekerum Golfklubb, som delade på andraplatsen.

– Jag har spelat på den här nivån i åtta år nu och först nu får jag en seger. Det har nog tagit en 200 tävlingar för att nå hit, och det kanske dröjer 200 till, men det har varit mödan värd, säger Jesper Lerchedahl.

Läs mer i lördagens E-nyan