DELA

Ytternäs vann Stafettkarnevalens åländska duell

Ytternäs och Övernäs skolor löpte i samma heat på lågstadieflickornas 5×80 meter på Stafettkarnevalen. Efter målgången blickade båda lagen redan framåt – det ena mot ett besök på bad och aktiviteter i Åbo och det andra mot den populära masstafetten.
Speakerns röst ekar över Paavo Nurmis stadion i Åbo. ”På bana tre: Övernäs skola. På bana fyra: Ytternäs skola.”

Stafettkarnevalens första dag bjöd på en åländsk duell på löpbanan, då Mariehamnskolorna Övernäs och Ytternäs sprang bredvid varandra i sitt försöksheat på lågstadieflickornas 5×80 meter.

Ytternäs drog det längre strået och Jiasha Carlsson på sista sträckan kunde föra sitt lag till en fjärdeplats i heatet. Efter loppet var Carlsson och hennes lagkamrater Lisa Lundin, Louiz Laray, Emilia Römmer och Maja Wikbäck trötta men nöjda. De hade kommit till Åbo tidigt på morgonen och skulle sova över på en skola.

Ytternäs flickor hade haft det roligt på Stafettkarnevalen, men såg också fram emot gemensamma aktiviteter vid sidan om tävlingarna. Efter karnevalen skulle hela Ytternäs-delegationen besöka badanläggningen Caribia och aktivitetsparken Superpark.

– Skolan hade lovat oss att vi skulle få besöka två nöjesparker och vi valde Caribia och Superpark, sade en nöjd Jiasha Carlsson.

SPT Nyheter

Läs mer i söndagens E-Nyan!