DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ytterligare elva nya coronafall

Smittskyddet vid Ålands hälso- och sjukvård meddelar att elva nya coronavirusfall har konstaterats under fredagen. Två av fallen är samhällssmitta, två andra fall är smitta som är kopplad till inresa och de sju övriga fallen är kopplade till pågående smittkedjor vilka är flera olika smittkedjor.

”Smittspårningen är inte slutförd men troligtvis sätts ca 20 personer i karantän”, skriver ÅHS överskötare Tove Hjelt-Fri i ett pressmeddelande.

Kopplade till krogliv

Gemensamt för nästan alla nya coronafall av samhällsmitta under veckan är att personerna har rört sig på krogar i Mariehamn eller varit i kontakt med kroggäster, enligt pressmeddelandet. Det handlar om olika restauranger vid olika veckodagar.

”De flesta av de smittade har fått en vaccindos, och det finns skäl att misstänka att personer med mycket lindriga symtom finns i samhället och sprider smittan vidare. Vi uppmanar att personer med minsta lilla symptom testar sig”, skriver Hjelt-Fri.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp