DELA
Foto: Stefan Öhberg

Yrkar på fängelse för parfymtjuv

Mannen stal parfym i en taxfree-butik för 1 144 euro – en månad tidigare hade han dömts för ett snarlikt brott.

Nu yrkar åklagaren på fängelse.
En man står åtalad för stöld efter att ha stulit parfymer ombord på Viking Lines Viking Grace. I går ägde rättegångsförhandlingarna rum vid Ålands tingsrätt. Mannen har erkänt sitt brott och var själv inte på plats.

Det var i november ifjol som taxfree-personalen anade oråd och kontaktade ordningsvakterna ombord. En vakt vittnade under rättegången per telefon och berättade att vaktpersonalen efter personalens larm gått för att kontrollera övervakningsfilmerna.

På filmen kunde man se hur en man satte parfymer i sin varukorg för att sedan gömma parfymerna i byxlinningen på ländryggen. Taxfree-personalen ringde till vakterna och meddelade att den misstänkta mannen återigen var i butiken.

Bara en månad innan brottet hade mannen dömts för en nästan identisk stöld. Också då hade mannen stulit parfymprodukter ombord på ett Viking-fartyg.

Han dömdes till vilkorligt fängelse och landskapsåklagare Henrik Lindeman yrkar nu på att delar av detta straff ska verkställas och att mannen ska dömas till tre månaders ovillkorligt fängelse.

Läs mer i fredagens Nya Åland!