DELA
Foto: Jonas Edsvik

Visit Åland tvingas skära ner

– Visit Ålands r.f:s ekonomiska situation är ansträngd, förskingringen har grävt en avgrund i föreningens kassa. För att verksamheten skall kunna fortsätta på rimlig nivå behöver föreningen både omorganisera verksamheten och stärka kassan. Detta skriver Visit Åland i ett pressmeddelande.

I nuläget är det inte bestämt hur många tjänster som kommer att försvinna från Visit Ålands personalstyrka, men klart är att vissa tjänster kommer att slås ihop och att andra helt kommer att upphöra.

– Vi har blivit rånade och det känns orättvist att personalen skall drabbas så hårt. Det är med tungt hjärta jag går in i förhandlingar med mina kollegor. Vi hade precis satt i högsta växeln när förskingringen upptäcktes. Allt var riggat och klart med nya intressanta projekt, beslut och finansiering när detta hände. Alla som jobbar här idag har en uppgift, vi tappar kompetenta kollegor som helhjärtat jobbar för ett attraktivare Åland, säger Visit Ålands vd Lotta Berner Sjölund.

Det var i mitten av november ifjol som det uppdagades att Visit Ålands ekonomiansvarige hade förskingrat drygt 400 000 euro från föreningen mellan 2010-2016.