DELA
Foto: Jonas Edsvik

Viking Line inför bränsletillägg

Viking Line inför en tilläggsavgift för bränsle på alla kryssningar och reguljärresor från och med den 10 mars. Tillägget gäller nya bokningar som görs från och med i dag till och med den 31 augusti.

Priset för resor som bokats före 10 mars utan bränsletillägg berörs inte, förutsatt att inga ändringar görs i bokningen.

”Undantag från tillägget är reguljära resor med flyktingar från Ukraina, deras ledsagare samt hjälpsändningar till och från Ukraina som redan idag reser utan kostnad med Viking Lines fartyg”, skriver rederiet i ett pressmeddelande.

– Priset på bränsle har i och med kriget i Ukraina skjutit i höjden och många branscher drabbas hårt, så även sjöfarten. Vi är tvungna att ta till denna exceptionella åtgärd eftersom bränslepriset på kort tid stigit avsevärt och betydligt mer än väntat. Utan lättnad i sikte och då bolagets ekonomi till följd av den långa pandemin redan är ansträngd kan vi i det här läget inte ta fler extra kostnader vid sidan av övriga oförutsedda tilläggskostnader, säger Viking Lines försäljningsdirektör Kenneth Gustavsson i pressmeddelandet.

Till exempel blir bränsletillägget 19 kronor på en enkelresa med Rosella. Enkelresa mellan Stockholm och Åbo får ett tillägg på 29 kronor.