DELA
Foto: <07_Bildrubrik>BESÖKARE Sara Johansson tillsammans med sin dotter i Nice, på samma plats som attentatet skedde i torsdags.

”Vi var alltid där”

Under sin studietid i Nice bodde mariehamnaren Sara Johansson bara minuter från Promenade des Anglais – platsen där lastbilsattacken ägde rum sent i torsdags kväll.

– Jag vet inte hur många timmar jag spenderat på den platsen. Vi var alltid där. Promenerade, sprang, umgicks, säger hon.
Sedan Sara Johansson bodde och studerade i Nice 2005 har hon besökt orten regelbundet, år efter år. Nyheterna om attacken nådde henne på fredagsmorgonen då hennes tidigare hyresvärd, genom en funktion på Facebook, meddelade att han var i säkerhet.

– Jag blev väldigt ledsen av att höra vad som hänt. Nice står mig väldigt varmt om hjärtat. Extra tråkigt att det skulle ske på nationaldagen, säger hon

Senast besöket till Nice var i september förra året då hon besökte staden tillsammans med sin familj. Redan då märkte hon en förändrad stämning i den bekanta stadsmiljön.

– Man märkte av ett ökat säkerhetsläge. Det var militärer på flygplatsen och i stadskärnan. Så har det inte sett ut innan, säger hon.

 

Läs mer i lördagstidningen.