DELA

Verket om Veckans Wilén är komplett- bok nummer två är här

– Det är en smått hisnande känsla att se bägge böckerna ligga där bredvid varandra som två skattkistor, säger Nyanreportern Michael Hancock som varit redaktör för projektet.
Imorgon fredag är det boksläpp för del nummer 2 av samlingsverket Veckans Wilén, såklart med konstnären Jonas Wilén på plats.

Nya Åland fortsätter fira 40 år som tidning och imorgon, fredag 2 juli, är det dags för nästa festlighet: Boksläpp för del 2 av jubileumsutgåvan med 10 år av Veckans Wilén, som alltså innehåller alla 181 Wilénare som publicerats åren 2016-2020.

– Det känns samtidigt otroligt tillfredsställande och nästan lite vemodigt att vi har gått i mål, säger Michael Hancock.

Kulturhistoria

För mer än tio år sedan, den 26 november 2010, publicerades den allra första Veckans Wilén i Nya Åland. I november i fjol kom första delen av jubileumsverket ”Veckans Wilén 2010–2015”, som samlade alla wilénare från de första sex åren i en exklusiv inbunden utgåva. Och nu- strax före Nya Ålands exakta 40-års dag, den 9 juli- är nästa bok här.

Även i denna bok ackompanjeras varje teckning av en innehållsrik bildtext, skrivna av Wilén, och det bjuds även på annat bonusmaterial.

– Som en helhet bildar böckerna en tioårig väv av mikrohändelser. Det är en fantastisk tidsresa att bläddra från början till slut. Och att få Jonas personliga hågkomster från varenda jäkla tecknings tillkomst dessutom, säger Michael Hancock, och fortsätter:

– Det är faktiskt, på fullt allvar, ett betydande åländskt kulturhistoriskt verk, detta.

Kan beställas
Boksignering är det alltså imorgon fredag klockan 14-17 på Indigo i Mariehamn. Det går även att kontakta Nya Åland på tel 23 444 och beställa ett signerat exemplar av boken eller böckerna.

Eva-Jo Hancock står för den grafiska formen av båda böcker.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp