DELA
Foto: Jörgen Wikstrand

Vem blir Årets senior 2017?

Äldrerådet i Mariehamn vill ha nomineringar till Årets senior i Mariehamn 2017. Nomineringstiden pågår fram till den 29 november. Förslag kan lämnas in till Röda Korsgården, stadsbiblioteket och Trobergshemmet. På platserna finns nomineringsblankett att fylla i. Förslag till nominering kan även inlämnas elektroniskt per e-post till stadskansliet@mariehamn.ax.

Kriterier för nomineringen är att den föreslagna personen: är i åldersgruppen 60+, är mantalsskriven i Mariehamn senast året före 2016 utnämningen och har efter uppnådd seniorålder på ett betydelsefullt sätt bidragit till utökad trivsel för stadens invånare.

Årets senior är en utmärkelse som introducerades av Äldrerådet i Mariehamn under stadens 150-års jubileum 2011. Tidigare pristagare är Kaj-Gustav Sandholm, Barbro Lundberg, Tore Johansson, Torbjörn Biskop, Jörgen Wikstrand och Mariann Jansson.

Årets senior får dela ut en summa om 200 euro till den ideella förening, som hen anser göra ett gott arbete för våra medmänniskor. Årets senior får sin utmärkelse och diplom i samband med Mariehamns pensionärsförenings julfest i december.