DELA

Valhemsidan har fått ansiktslyft

Landskapsregeringens särskilda hemsida för valinformation, www.val.ax, har fått ett nytt utseende. Här kan man hitta bland annat kandidatlistor och information om vallokaler.

Den uppdaterade hemsidan har också lagts på en modernare plattform som gör den lättare att läsa på en surfplatta eller en mobiltelefon. Uppdateringen har gjorts i samarbete mellan Mariehamns stad och landskapsregeringen.

– På hemsidan finns all väsentlig information om de kommande lagtings- och kommunalvalen samlad. Man hittar en tidtabell för alla viktigare händelser inför valen och här finns hela den gällande åländska vallagen. Här finns också alla blanketter som behövs om man till exempel vill brevrösta eller ställa upp kandidater i valen, säger Casper Wrede, valadministratör

Sidan kommer att kompletteras med ytterligare information inför valen så snart uppgifterna finns tillgängliga. Det gäller till exempel kandidatlistor och även uppgifter om förtidsröstningsställen och vallokaler.

– Landskapsregeringen har också tagit fram en folder med den viktigaste informationen samlad. Den kommer att läggas ut på hemsidan som en pdf-fil som går att skriva ut. Foldern kommer också att översättas till våra största invandrarspråk. (hh)