DELA

Våldtäktsförsök på Lemlandsvägen

En kvinna har blivit utsatt för ett våldtäktsförsök i Mariehamn. Kvinnan färdades med cykel österut på Lemlandsvägen. Brottet ägde rum natten till måndagen mellan klockan 01.30 – 02.00 vid korsningen till Vesterkalmare. Gärningsmannen tros vara en pojken i 15 –18 års åldern.

Gärningsmannen, som körde med en crossmoped, stannade kvinnan och bad om en cigarett och önskade sig att få ha sex med kvinnan. Kvinnan gav en cigarett och fortsatte kort därefter i samma färdriktning som tidigare. Gärningsmannen följde då efter, slet i hennes kläder och antastade henne på intima områden på kroppen. Vid Solbergsrondellen stannade kvinnan och kallade på polis.

Polisen söker nu efter iakttagelser från natten runt det aktuella området och vidare ut mot Lemland. Pojken beskrivs som lång och smal och i 15-18 år gammal.

– Vi har hört kvinnan två gånger och hon är givetvis väldigt skärrad, säger kriminalkommissarie Olof Lindqvist i en kommentar.

Polisen uppskattar alla tips som kan hjälpa dem att identifiera gärningsmannen. Om du sett eller hört någonting – kontakta polisen på deras tipstelefon på 040 847 99550 eller till polisens nummer på 018 527100 .

(fb)