DELA
Foto: Jonas EdsvikDAGEN FÖRE Björn "Grulle" Eklund vid scenbygget på gården utanför Dinos. Där blir det plats för runt 200 besökare, och mest ståplatser.

”Vad som helst kan hända”

Blues och roots är inte genrer som man förknippar med Dinos bandbokare Grulle Eklund.

Men nu radar han upp fjorton akter på en tvådagarsfestival med start i dag.
– Vi har kört ganska mycket blues och americana på Dinos de senaste åren och det har fungerat bra. Ett gäng av banden har vi tagit tillbaka, det är akter som jag tror att många andra än Dinos stammisar kan uppskatta.

Grulle och Dinoskrögaren Cia Borg började fundera på festivalen efter Doug Seegers första spelning på Dinos häromåret.

– Det började med att jag bokade amerikanska Banditos till den 29 augusti samtidigt som jag snackade med Anders F Rönnbloms bokare om en höstspelning. Sen tänkte vi att vi kör två kvällar i slutet av augusti. Och sen växte det bara.

Spelschemat ser tajt ut. Håller det?

– Jo. Jag har varit på många festivaler genom åren. Vi har räknat ut det så att akterna har tillräckligt med changeovertid. Utomhus turas artisterna om på den lilla trubadurscenen och den stora scenen, då finns det tid att byta. Från midnatt ska det vara tyst ute. Men okej, med fjorton band på två dagar kan vad som helst hända.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Amerikanska Banditos som är ute på en lång turné i Sverige och Norge. Deras fullängdare på Bloodshot Records har fått ett väldigt bra mottagande. Det är honky tonk, blues och rock. Och sångerskan Mary Beth Richardson låter som Janis Joplin.

Först ut på scenen i dag är åländska Kuttens Blues band klockan 17.