DELA
Foto: Ida K Jansson

Vad oroar du dig för i coronatider?

Nya Åland ställer en fråga i månadens Åland gallup.

Den handlar om hur du upplever den nuvarande situationen med coronaviruset.
Åland gallup fokuserar av förklarliga skäl på coronaviruset och dess effekter den här månaden. Frågeställare är, förutom Nya Åland, Företagarna på Åland som undrar hur man vill att det åländska näringslivet ska hjälpas under rådande kris.

Mats Adamczak som administrerar Åland gallup ställer också som vanligt frågan vilket parti du skulle rösta på om det var val i dag. För första gången sedan valet får du också svara på vilken partiledare du har högst förtroende för. Traditionellt brukar regeringsföreträdare få goda förtroendesiffror i kristider. Mats Adamczak misstänker att det kommer vara så även i det här fallet.

– Men visst är det intressant att se som det stämmer även här att regeringsföreträdaren under svårare tider får ett starkt stöd. Det ser man till och med i USA, vilket jag inte trodde, säger Adamczak.

Nya Åland är efter en kortare paus återigen tillbaka i Åland gallup. Den här månaden undrar vi vad som oroar dig mest i coronatider?

Varför är Nya Åland med i Åland gallup den här månaden?

– Då vi nu befinner oss i en väldigt turbulent period och samtidigt har ungefär ett halvår sedan valet kändes det relevant att ta pulsen på det åländska folket, både vad gäller deras inställning till det nya coronaviruset och det politiska ledarskapet, säger chefredaktör Anna Björkroos.

Gå in på Nya Ålands hemsida och klicka dig vidare till Åland gallup för att svara på frågorna. Precis som tidigare behöver du behöver ett Facebook-konto för att kunna vara med, men dina svar är anonyma.

Klicka här för att komma till gallupen.