DELA
Foto: Linnea de la Chapelle

Tyck till om coronapass i månadens Åland gallup

Coronapass och förtroendet för partiledarna är frågor i månadens Åland gallup.
Åland gallup är tillbaka och denna månad frågas det bland annat om vad du tycker om coronapass.
Klickar här för att delta i gallupen!

 

Sedan i söndags ska restauranggäster, som är över 16 år gamla, kunna visa upp coronapass för att gå på restauranger som serverar alkohol kvällstid.

Detta efter att Finlands regering i fredags ändrade den förordning som begränsar förplägnadsrörelsers verksamhet. Restriktionerna införs såklart med anledning av coronaepidemin.

Partiledarförtroende

I årets sista gallup frågas också om förtroendet för våra åländska partiledare.

Det är snart ett år sedan den frågan ställdes, januari 2021, och då var låg Katrin Sjögren (Lib) i topp med stöd av 29 procent av deltagarna i gallupen, tätt följd av Veronica Thörnroos (C) på 28 procent och Camilla Gunell (S) på 14 procent.

Denna gång finns dock två nya personer med bland de politiska ledarna. Dels moderaternas färska partiledare Wille Valve, dels Hållbart initiativs nyvalda talesperson Erica Scott.

Delta anonymt

Mats Adamczak, som administrerar Åland gallup ställer också som vanligt frågan om vilket parti du skulle rösta på om det var val i dag.

Åland gallup hittar du till exempel via denna artikel på nyan.ax eller genom att söka på Åland gallup.

Precis som tidigare behöver du behöver ett Facebook-konto för att kunna vara med, men dina svar är anonyma. Månadens gallup är öppen till söndag kväll.

Klickar här för att delta i gallupen!