DELA
Foto: Ida K Jansson

Tyck till i sista Åland Gallup

Vem ska du rösta på? Den sista gallupen före valet är nu öppen.
Genom Åland Gallup har Nya Åland tagit tempen på opinionen sedan maj 2018. Nu stundar valet och den sista gallupen före valet har öppnats där samtliga frågor berör politik. Förutom vilket parti du skulle rösta på om det var val i dag får du ange vilken partiledare du har högst och näst högst förtroende för.

Åland Gallup är ett samarbete mellan Nya Åland och Mats Adamczak som ansvarar för omröstningen. Vid den senaste gallupen slogs rekord med 1 031 unika deltagare.

– Jag hoppas det blir lika många nu. Valtemperaturen har höjts, men å andra sidan är det nu bara politik och inga andra engagerade frågor, säger Adamczak och fortsätter:

– Det ska bli spännande. Det är examensdags för gallupen, även om man ska komma ihåg att det folk väljer nu kanske blir annorlunda när de väl står vid valurnorna.

I Norden får man göra opinionsundersökningar så sent som på valdagen.

– Det är lite olika. I Italien får man göra det tills det är två veckor till valet. Gamla öststater har generellt strängare regler.

Klicka HÄR för att komma till gallupen. Du är givetvis anonym när du deltar, men du måste registrera dig med ditt Facebook-konto.

Användarvillkoren har ändrats till att man ska ha hembygdsrätt för att delta i gallupen. Tidigare var villkoret att man skulle vara bosatt på Åland.

Artikeln har uppdaterats.