DELA
Foto: Jonas EdsvikGROV STÖLD Det var på söndagsmorgonen den 22 juli 2012 som polisen fick en anmälan om inbrott på restaurang Hesburger i centrala Mariehamn. Två män är misstänkta och ärendet är nu skickar till åtalsprövning.

Hesburger-inbrottet till åtalsprövning

Stölder från somrarna 2012 och 2013 börjar nå sin polisiära upplösning. För inbrottet i Hesburger 2012 misstänks två män födda på 70-talet för grov stöld. Man har dock inte haft samma framgång med Sparhallen och travbanan-fallen.
Det var på söndagsmorgonen den 22 juli 2012 som polisen fick en anmälan om att det varit inbrott på restaurang Hesburger i centrala Mariehamn och ett kassaskåp rapporterades stulet. Kassaskåpet ifråga hittades av en privatperson cirka en månad efter inbrottet i Sviby. Skåpet var uppbrutet och endast några dokument från Hesburger fanns kvar. Polisen har förhört vittnen och målsäganden samt via handräckning med de misstänkta som är bosatta i Sverige.

– I ärendet är två på 1970-talet födda män misstänkta för brott, grov stöld. Båda männen bestrider delaktighet i brott, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Ärendet har skickats till åklagaren för åtalsprövning.

Polisen rapporterar dock att inbrottet i Sparhallen som inträffade samma dag fortfarande är ett olöst fall. Samma med inbrottet i travbanans lokaler ett år senare. I båda brotten har gärningsmannen/- männen fått upp kassaskåpet och kommit åt en större summa pengar. Trots förhör med vittnen och misstänkta avbryts den aktiva utredningen av respektive ärende då tillräckliga bevis saknas.