DELA
Foto: Jonas Edsvik

Två misstänks för inbrottet i Mariebad

Två svenska medborgare har gripits för inbrottet i badhuset natten mot tisdagen.

De är kända för polisen sedan tidigare.
På tisdag morgon anmäldes det nattliga inbrottet i Mariebad. Polisen utförde en teknisk undersökning på plats och sedan gick det snabbt.

– Senare samma dag grep polisen två svenska medborgare som skäligen misstänkta för inbrottet. Personerna är kända för polisen sedan tidigare, skriver polisen i ett pressmeddelande.

De två misstänkta förhördes i går och polisen talade också med vittnen.

Som Nya Åland berättade i gårdagens tidning tog tjuvarna sig in i Mariebad genom att slå sönder fönster på sjösidan av byggnaden. Inne i huset borrade de sig genom väggar för att komma åt restaurangen Thai Orchids och badhusets kassor. Pengabytet uppgår till cirka 400 euro från restaurangen och 1 600 från badhuset.

Dessutom såg tjuvarna till att de inte skulle avslöjas av övervakningskamerorna genom att stjäla den hårddisk som systemet är kopplat till.

– Tillvägagångssättet är brutalt proffsigt, säger Christoffer Sundman, chef för badhuset.

– Att ta sig genom fyra väggar för att undvika larmade dörrar tyder på att tjuvarna har varit i huset tidigare.

Thai Orchids ägare Sunee Strömberg berättade för Nya Åland i går att förödelsen efter inbrottet var enorm. Tjuvarna hade koncentrerat sig på hennes kassa och lämnat övriga varor i fred, också alkoholen. Men för att komma in till badhusdelen hade restaurangens frys tömts med följden att en stor mängd matvaror nu är förstörda.