DELA
Foto: Stefan Öhberg

Två gripna på basen av polislagen i natt

Polisen hade en hel del att göra igår kväll och i natt. På Svibybron påträffade de en obesiktad bil och delade ut en ordningsbot. Föraren är misstänkt för trafikförseelse.

På begäran från allmänheten genomfördes en trafikkontroll längs Östernäsvägen, där ett vägbygge pågår. Vid vägavsnittet är det just nu endast tillåtet med trafik till tomt och stadsbussens trafik. Polisen gav ordningsbot till totalt fem förare för att ha brutit mot förbudsmärket fordonstrafik förbjuden.

En kollision inträffade i korsningen Önningebyvägen-Godbyvägen. En av förarna är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha försummat att väja. Inga personskador uppstod.

I stan påträffade polisen en person som urinerade mitt på gc-banan vid Torggatan. Personen fick ordningsbot för detta och är misstänkt för en ordningsförseelse. Han fick även en befallning att lämna Mariehamns centrum, men hörsammade inte detta. Polisen grep då personen på basen av polislagen och placerade honom i fyllecellen. Därinne hade han sönder madrassen i cellen och ställde till med en mindre översvämning. Han är nu misstänkt för lindrig skadegörelse.

Ytterligare en person greps på basen av polislagen, efter en anmälan till alarmcentralen att hen hade brukat sådana mängder rusmedel att man var orolig för hens hälsa.

– Detta med mera, avslutar polisen rapporten.