DELA
Foto: <07_Bildrubrik>FORTSÄTTER I ROLLERNA Lasse, Joanna och Oskar Waldemar spelas av Björn Bengtsson, Aliette Opheim och Joel Spira.

Tv-serie fortsätter på fiktivt Åland

Tv-serien ”Tjockare än vatten” utspelas också i säsong två på Åland.

Produktionsbolaget överväger som bäst i vilken mån inspelningarna kan göras här.
Det blir en andra säsong av SVT:s dramaserie ”Tjockare än vatten”. I mars påbörjas inspelningarna av den nya säsongen, som enligt SVT:s hemsida ”utspelar sig på ett vintrigt och snötäckt Åland omgärdat av is.”

– Vi hoppas kunna spela in en del på Åland, men det är inte helt klarlagt ännu, säger Sonja Hermele, på Nice Drama som producerar dramat.

Den första säsongen spelades in i bland annat Luleå och Stockholm, men handlingen ska föreställa utspela sig på Åland. Den andra säsongen fortsätter i samma stil.

– Dramat utspelar sig på ett fiktivt Åland, men vi tar oss vissa friheter med vilken värld som presenteras. Vi vill ha en lokal prägel, men det måste fungera praktiskt och innehållsmässigt.

Ett mindre filmteam har redan spelat in en del miljöbilder på Åland.

– I den första säsongen höll sig handlingen mest inomhus i pensionatet. I den andra säsongen ska karaktärerna röra sig mera utomhus, det vill säga runt om på Åland. Vi vill förstås att det ska kännas som om de också är där.

Inspelningsperioden pågår fram till juni och seriens sänds nästa år.

Läs mer i papperstidningen!