DELA
Foto: Privat

Tv-dokumentär om åländska

I dag måndag, på Internationella kvinnodagen, publiceras dokumentären ”Värsta året” på Yle Arenan. Åländska Malin Gustavsson, ”proffs på jämställdhet och likabehandling”, porträtteras.

Programmet finns att se på Yle Arenan från måndag och tillsvidare, enligt informationen. På Yle Fem visas dokumentären i morgon tisdag klockan 18.30.

Så här presenteras programmet och Malin Gustavsson, hemma från Hammarland: ”Hon är proffs på jämställdhet och likabehandling. I tjugo år har hon jobbat med att bryta begränsande normer och strukturer – själv säger hon att hon är expert på makt.

När Mikaela Weurlander hösten 2019 började inspelningarna med Malin Gustavsson, var tanken att följa henne i jobbet. Men mitt i inspelningarna tog berättelsen en ny vändning då Finland gick in i undantagstillstånd och Malins alla jobb försvann. Så kom Värsta året att handla lika mycket om Malin Gustavssons företags kamp mot coronan som om kampen för jämlikhet.”

Företaget, det är Ekvalita som ordnar utbildningar, ger ut litteratur med mera, och har säte i Helsingfors. Malin Gustavsson är grundare och vd. Så här sägs på hemsidan:

– Ekvalita har tre utgångspunkter i sitt värdegrundsarbete: livskvalitet, ansvar och möjligheter som vi både använder internt och då vi träffar våra kunder.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp