DELA
Foto: Robert Jansson

Turistföretag satsar på middag i havet

Rundbergs stugor provkörde nyligen den nya turistsatsningen ”Dinner in the Sea”.

Vad är ”en middag i havet”?

– Faktum är att vi just och just landat i det själva. Vi har länge planerat att göra det här, och visste inte rikigt heller vad det skulle bli. Nu har vi lite att bita i för att vidareutveckla det till ett koncept, säger Minna Rundberg.

Men tanken är alltså att man ska äta ute på en holme?

– Vi kommer ha lite olika alternativ, det första caset vi testade var fine dining mitt ute på en ö i Ålands hav.

Varför den här satsningen?

– Vi har en stugby och tanken är att hitta på mer för de gäster som kommer. Vi har svensexor, möhippor, jubilarer, företagsevent och det frågas hela tiden efter lite udda events. Tanken är att göra det i samarbete med andra. Vi har redan påbörjat samarbete med Shipland Boattaxi som har fin båt med ramper så man kan transporterar gäster tryggt ut till holmarna. Och så jobbar vi tillsammans med åländska mathantverkare för att lyfta fram alla åländska delikatesser.

Ni provkörde i helgen, hur gick det?

– Över förväntan, med tanke på att vi inte har provkört tidigare. Vi bjöd med goda vänner som statister, de fick bara instruktioner om att de skulle klä sig festfint. De blev jätteöverraskade när vi närmade oss den här öde holmen med vita dukar, kandelabrar och grejer.

Behöver man alkoholserveringstillstånd för att dinera på en holme?

– Nu har vi landat i det såtillvida att vi vet att det är fullt genomförbart, nu är det mer att börja bena i det praktiska. Hur det ska byggas upp, och eventuella tillstånd, säkerhet och alla de här bitarna för att kunna gå ut och marknadsföra det som renodlat koncept.