DELA
Foto: Katthjälpen

Trebenta katten Nelly har fått ett eget hem

Katten Nelly fick en dålig start i livet, men nu har hon fått ett eget, varaktigt hem och slipper ha ont i sitt skadade ben.

Det började med att Katthjälpen Åland började bevaka Nellys mamma.

– Vi fångade in hennes ungar vid två tillfällen, men lyckades aldrig fånga in mamman för att kastrera henne, säger Mita Gulbrandsen på Katthjälpen.

I år fångade de tre nya ungar i en fälla men mamman kom återigen undan. Efter flera veckor hörde en kvinna av sig och sa att hon sett mamman med ytterligare en unge som verkade ha svårt att gå.

– Vi gillrade fällan igen, bara för att få höra att mamman hade blivit påkörd och dött. Då satte jag mig vid fällan för att vänta på den ensamma ungen, och hon kom efter bara någon timme, säger Mita Gulbrandsen.

Kattungen fick namnet Nelly. Hon hade ett illa skadat bakben, som amputerades av veterinären Marie Prokupek.

– Nelly måste ha haft mycket ont. Men katter kan leva ett bra liv med tre ben, säger Mita Gulbrandsen.

– Nelly ställde sig upp på tre ben direkt efter uppvaket. Marie skickade en film från kliniken, det var jättecoolt att se. Marie är otroligt duktig, hon är den enda som gör den här typen av operationer.

Efter operationen bodde Nelly i samma jourhem som sina syskon, men för bara några dagar sedan flyttade hon till sitt alldeles egna, permanenta hem.

Mita Gulbrandsen uppmanar alla som kan erbjuda ett tillfälligt eller permanent hem för en katt att höra av sig till Katthjälpen, så att fler katter får en chans till ett bättre liv, som Nelly.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp