DELA

Tre inbrottsförsök under hektisk polisnatt

Polisens patruller har under natten varit hårt belastade med bland annat tre inbrottsförsök, misshandel och drogmissbruk.
Under tidiga onsdagskvällen inkom anmälan om störande och berusad samt aggressiv person på stadens gator. Men innan man påträffat denne omprioriterades polispatruller till ett nyligen inträffat inbrottsförsök i fastighet i Mariehamn.

– Med ett gott signalement över förövarna kunde de snart gripas i närområdet, skriver polisen i ett fullmatat pressmeddelande.

De misstänkta är minder- och underåriga som misstänks för försök till stöld, hemfridsbrott och tredska då de uppsåtligen givit felaktiga uppgifter till polisen i samband med att man försökt nå deras vårdnadshavare. Ärendet är under utredning.

Den berusade personen som tidigare eftersökts i Mariehamn påträffades efter att ytterligare personer blivit störda och kontaktat polisen.

Polisen kallades sedan till Jomala där en singelolycka skett oförklarligt och föraren hade lämnat fordonet till fots. Fordonet hade förts över motkommande körfält och ner i diket och där skadat ett stängsel.

– Polisen påträffade föraren lite senare, nykter.

Avkörningen visade sig ha skett då föraren försökt väja för djur på vägen.

– Ärendet kommer att avslutas med delgivning av böter och misstanke om äventyrande av trafiksäkerheten.

Polisen kallades också till en restaurang där personal misstänkte att gäster brukade narkotika. Men iIngen person kunde dock misstänkas i ärendet, enligt polisen.

Vid patrullering påträffades en märkbart påverkad person som inte kunde ta vara på sig själv. Drogtecken noterades och misstanke om straffbart bruk av cannabis registrerades.

– Personen kommer att delges böter vid frisläppandet.

Efter midnatt larmades polisen till ett för natten stängt försäljningsställe där ett misstänkt inbrottsförsök pågick. ´

– Två personer kunde gripas på platsen, en av dem en minderårig yngling.

En av personerna var påverkad av narkotika och misstänks därmed även för straffbart bruk av narkotika. Misstänkta i förvar och polisen utreder saken.

Vid 04:30 upprättades en rattfyllerikontroll i Västra hamnen som fick avbrytas då man fick en anmälan om knivhot. Hoten skedde i en hyresfastighet på norra Åland och polis samt ambulans kallades till platsen.

– Polispatruller kunde kontrollera situationen och en anmälan om misshandel och olaga hot har upprättats för utredning. En barnskyddsanmälan att lämnas till berört kommunkansli då spädbarn fanns på händelseplatsen.

Under tidig torsdagsmorgon fick man in ytterligare en anmälan om inbrott i Mariehamn.

– Polispatrull är på plats och genomför platsundersökning för vidare utredning. Omfattning av skador och stulen egendom ännu oklar.