DELA
Foto: Erkki SantamalaÖVERLÄGSEN Marcus Brandt lekte hem segern på den långa distansen och höll en snitthastighet på drygt 40 kilomter i timmen.

Brandt vann Floratrampen

CYKEL. 35 cyklister kom till start i Floratrampen.

34 motionärer – 1 Marcus Brandt.

– Det var så kallt och regnigt att jag bara ville hem så fort som möjligt, säger skåningen efter segern på 83-kilometersloppet.
Arrangörerna i ÅID:s cykelsektion hade sannerligen inte tur med vädret när Floratrampen avgjordes under söndagen, med start och mål vid Vikingavallen i Jomala.

Trots det tog sig 37 tappra cyklister an utmaningen i kylan och regnet längs de åländska landsvägarna. En utmaning som bestod i lika delar kamp mot klockan, som kamp mot sitt eget huvud.

För Marcus Brandt fanns bara den långa distansen över 83 kilometer som alternativ, de mindre angenäma väderförhållandena till trots.

Den nyblivne SM-vinnaren i duathlon (löpning och cykling, +35-klassen) höll en snitthastighet på strax över 40 kilometer i timmen i Floratrampen och vann på tiden 2.04,12 – drygt 25 minuter före tvåan Wille Dahlman och trean Dick Söderlund.

Testar på Brändö

– Jag såg på loppet som en hård tempoträning. Jag hade bra fart i benen och orkade hela vägen, säger Marcus Brandt. (om)

Läs mer i måndagens Nyan.