DELA

Trafikbrott och varjehanda ofog sysselsatte polisen i helgen

Polisen påträffade under fredag-lördagsdygnet två obesiktade fordon i trafik. I det första fallet fick föraren böter och misstänks för trafikförseelse, och bilens registerskyltar avlägsnades. I det andra fallet fick fordonets ägare, som inte var förare, böter och misstänks för trafikförseelse efter att ha tillåtit användning av ett fordon i trafik emot besiktningsbestämmelserna. Också den bilen blev av med registerskyltarna.

En förare i Jomala som körde 105 km/h på en 90-sträcka fick böter och är misstänkt för trafikförseelse.

Polisen tog emot en orosanmälan från en person som hört ett rop på hjälp inifrån en bostad i Mariehamn. Polisen fick kontakt med de inblandade, och det visade sig vara en högljudd lek som var orsaken.

I Mariehamn valde två personer att lägga benen på ryggen när polispatrull närmare sig. Orsaken till det avvikande beteendet är okänt, men båda personer underlät att stanna på polismans befallning. En av personerna identifierades, och är misstänkt för tredska mot polis.

En högljudd fest i ett lägenhetshus i Mariehamn tystades ner av polisen.

Polisen tog emot en anmälan om ett misstänkt rattfylleri i Jomala. Polisen påträffade fordonet, och föraren blåste över gränsen för misstänkt grovt rattfylleri. Efter utfört precisionsalkometertest kvarstod misstanken om grovt rattfylleri, och föraren delgavs ett interimistiskt körförbud. Polisen utreder.

I Mariehamn greps en person på basen av polislagen efter att personen upprepade gånger ringt både Alarmcentralen och polisen utan egentligt ärende.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp