DELA

Träffa andra i kamratstödgrupp

Är du 10-12 år? Har du en vuxen i din familj som inte mår bra eller dricker för mycket? Då är Rädda Barnens kamratstödsgrupp något för dig. Där får du träffa andra barn som vet hur det är.

Nu startar Rädda Barnen på Åland en stödgrupp för barn i åldern 10–12 år med erfarenhet av psykisk ohälsa eller beroende. I gruppen får deltagarna träffas och ha roligt tillsammans med andra barn som vet hur det är när en vuxen i familjen mår dåligt eller dricker för mycket.

”Gruppen kommer att träffas elva gånger under hösten och när gruppen slutar hoppas vi att deltagarna haft kul, gillat fikat, känt sig trygga, träffat nya kompisar och lärt sig mer om hur man kan må bra fastän en vuxen är sjuk” skriver man i ett pressmeddelande.

Ledare för gruppen är Tio Bäckblom och Janina Björni. Det är gratis att delta. Sista anmälningsdag är den första september. Anmäl dig själv (eller be en vuxen göra det) genom att ringa eller skicka sms till Janina på telefonnummer 040 672 33 27.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp