TPS nollade ÅU

Åland United åkte under lördagen på en ny förlust. Trots spelövertag kunde man inte hitta rätt och TPS vann med 1–0.
FOTBOLL. Efter stjärnsmällen mot PK-35 ville Åland United hitta tillbaka när TPS gästade WHA under helgen. Åländskorna satte tidigt sin prägel på matchen med ett högt tempo och intensivt presspel. Man kom till flera avslut direkt i matchinledingen och efter sju minuter gavs man ett gyllene läge att spräcka nollan. Raissa Feudijo Tchuanyo revs ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Fram steg Viktoria Byskata men straffen hade knappt styrfart och Inkeri Niemi i TPS-målet kunde göra en enkel räddning.

Scenförändring

Efter straffsparken tappade ÅU sitt momentum samtidigt som självförtroendet växte hos TPS. Gästerna kunde hålla i bollen och etablera ett visst tryck på Åland Uniteds planhalva. Efter 21 minuters spel kunde man också ta ledningen i matchen. En lång och svepande crossboll letade sig hela vägen in i straffområdet till Saija Östlund som med ett perfekt inlägg hittade Ria Öling. Från kort håll kunde hon styra in bollen i mål och 1–0 var ett faktum.