DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>MÅNGA ÄRENDEN Det var i april som Stephan Toivonen gick ut med ett massbrev där han och andra föreslog en folkomröstning mot fler flyktingar från en rad olika länder. Det ledde till flera polisanmälningar, både mot honom och av honom.

Toivonen anmäler flera till polisen

Lagtingsledamot Stephan Toivonen (ÅLD) har beslutat polisanmäla flera personer för förtal.

En av dem är lagtingskollegan Igge Holmberg (S).
Stephan Toivonen och andra medlemmar i Åländsk demokrati har, liksom också partiet, i olika sammanhang kallats för rasister.

– Det har skett i insändare, på Facebook och till och med i artiklar. Jag har tröttnat och vill få det prövat juridiskt, säger Toivonen som Nya Åland når i Portugal.

Han tänker nu polisanmäla flera personer för förtal.

– Jag håller på att välja ut åtminstone en handfull personer, både politiker och privatpersoner. Jag kommer att göra anmälningarna den här veckan innan jag på måndag återvänder till Åland.

Toivonen avslöjar inte i det här skedet vilka alla som riskerar en polisanmälan. Men en person är klar: Igge Holmberg.

– Han har i tre-fyra olika insändare kallat oss för rasister. I det här sammanhanget vill jag betona att jag också är mycket kritisk till att tidningarna refuserar texter av mig men samtidigt låter Holmberg hålla på.

Det är inte första gången Stephan Toivonen nämns i samband med polisen. I polishuset på Strandgatan ligger flera anmälningar gjorda både mot lagtingsmannen och av honom själv.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!