DELA
Foto: Joakim Holmström

Tipsa om Rädda Barnen-pris

Rädda Barnen-priset delas varje år ut till någon som gjort något speciellt bra för barn.
Nu kan du tipsa Rädda Barnen om en vuxen eller en grupp vuxna som borde få priset.

Barnkonventionen innehåller bestämmelser om mänskliga rättigheter för barn. 196 länder, bland annat Finland, har skrivit under den och lovar att följa reglerna. Rädda Barnen är en organisation vars uppdrag är att se till att vuxna följer barnkonventionen. Ett sätt är att dela ut Rädda Barnen-priset till någon som är bra på att följa bestämmelserna och alltid tänka på barnen.

I år delas priset ut för elfte året i rad på barnkonventionens dag den 20 november. I fjol fick Ålands Radio priset eftersom de gjort programmet ”Barnen möter partiledarna” tillsammans med barn. Ålands judoklubb fick priset eftersom de välkomnar alla barn till klubben.

Har du ett tips på vem som borde få priset i år? Mejla namn på personen eller personerna och varför den/de borde prisas till info@raddabarnen.ax eller per post till Norragatan 13, 22100 Mariehamn. Senast söndagen den 1 november vill Rädda Barnen ha ditt tips!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp