DELA
Foto: Johan Orre

Tidtabellen håller för Ålandsvägen

Stadens eget arbete på Ålandsvägen blir klart den 24 april då byggentreprenören får tillträde till gatan.

– Inga förseningar har drabbat gatubygget, säger projektchef Håkan Lindén.
I projektplanen för Ålandsvägens ombyggnad heter det att stadens egen del av arbetet, vatten-, avlopps- och andra kabelarbeten, skulle ha varit klart den 20 mars.

Den del som skulle vara klar då var också klar, säger Håkan Lindén som svar på frågor om tidtabellen som ställts via Nya Åland.

– Arbetet följer avtalet, säger han.

Stadens anställda använder dels stadens maskiner, dels maskiner som hyrs in. Inhyrda maskiner. Ju mera jobb som krävs, desto dyrare blir maskinhyran.

– Vi räknar med att det jobbet är billigare att göra i egen regi. Då har vi arbetsledning och kontrollfunktion på plats, säger Håkan Lindén.

Det ställs frågor också kring hur effektivt det är att stadens personal arbetar med inhyrda maskiner. Maskinerna står obrukade under pauser, till exempel.

– Jobbet börjar klockan 7 på morgonen. På förmiddagen och eftermiddagen hålls femton minuters fikapauser. Lunchpausen är en timme.

En del åker till tekniska verken på paus, andra till något café i närheten. Att ta fikapaus i diket där man jobbar är inte så lätt eftersom toalett saknas.

– Tidsplanen ser helt okej ut, säger han till dem som undrar över hur bygget framskrider.