DELA

Tältare och morgonbadare sysselsatte polisen

Polisen utförde rattfyllerikontroll vid Svibybron i Jomala under natten till lördag. 35 bilister kontrollerades och alla var nyktra.

En bil som kördes längs Norragatan i Mariehamn saknade registerskyltar framtill. Föraren delgavs böter för underlåtelse att iakttaga bestämmelserna gällande fästning av registerskyltar på fordonet.

Polisen stötte även på ett fall av lindrig förskingring då en person innehade en annans persons körkort som denne upphittat för 6 månader sedan.

Under natten anmäldes det om en båt som tog in vatten på grund av att det varit för många personer i båten när den låg vid kajen. Räddningsverket kom till platsen och vattnet pumpades ur båten.

Det anmäldes också om en person som blivit förföljd i Finström. Patrullen påträffade personen och dennes vän och personerna, som var minderåriga, skjutsades hem.

Några personer tänkte tälta utanför landskapsregeringen under natten men uppmanades av polis att tälta på ett bättre ställe.

Polisen fick in en anmälan om en person som hoppat i vattnet i Östra hamnen och sagt att denne skulle ta livet av sig. När patrullen kom till platsen var personen på bryggan och hade bara tagit ett morgondopp. (ff)