DELA
Foto: Tallink Silja

Tallink styr mot börsen i Helsingfors

Rederiet Tallink förbereder en parallellnotering på Helsingforsbörsen. Bolaget är sedan tidigare listat på börsen i Tallinn.
Tallinkkoncernens ledningsgrupp har beslutat att förbereda en listning och koncernen uppskattar sig kunna ta steget in på Helsingforsbörsen på hösten.

– Genom att lista oss på börsen i Helsingfors ger vi placerarna nya möjligheter att idka handel med bolagets aktier. I fortsättningen har finländare och personer som bor i Finland möjligheten att vara med i det historiska Silja Line-varumärkets och hela Tallinkkoncernens verksamhet, säger Tallinks vd Paavo Nõgene i ett pressmeddelande.

Tallink är sedan tidigare listad på börsen i Tallinn och fortsätter vara det också i framtiden. Nõgene anser att parallellnoteringen i Helsingfors gör att Tallinks aktier är lättare tillgängliga för placerare.

Helsingforsbörsen är ett naturligt val eftersom Finland är ett av Tallinkkoncernens viktigaste marknadsområden, säger Nõgene i pressmeddelandet.

Tallink har sammanlagt 14 frakt- och passagerarfartyg och de är i trafik på sex olika rutter i Östersjön. Koncernen har ungefär 7 400 anställda. (SPT)