DELA
Foto: Pressbild

Tallink Silja tillbaka på Helsingfors-Stockholm

Tallink Silja återupptar trafiken mellan Stockholm och Helsingfors den 1 augusti, efter nästan 16 månaders uppehåll. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande. Rutten öppnas inledningsvis med ett fartyg, Silja Serenade, som ska avgå från Helsingfors och Stockholm varannan dag. I slutet av augusti hoppas rederiet kunna sätta in även Silja Symphony så att man återigen har två fartyg i trafik mellan huvudstäderna.

Ats Joorits, vd för Tallink Silja AB, säger:

”Det här är en stor och väldigt efterlängtad nyhet. Även om vi har kunnat hålla sjöförbindelsen mellan Finland och Sverige öppen på rutten Stockholm-Åbo under de senaste 16 månaderna, har detta inte kompenserat för den viktiga linjen mellan de två huvudstäderna. Vi är otroligt glada över att vi nu steg för steg kan återställa bandet mellan våra två länder och göra det möjligt för finländska och svenska resenärer att resa till sina närliggande huvudstäder också sjövägen”.

Ats Joorits tillägger att storleken på rederiets fartyg gör det möjligt för alla som är ombord att hålla tillräcklig distans.

”Vår besättning har trygghet och säkerhet för våra gäster som högsta prioritet, och alla de skyddsåtgärder som införts för att minska risken för smittspridning ombord på de fartyg som varit i trafik under pandemin implementeras även här.”

Silja Serenades första avgång från Olympiaterminalen i Helsingfors blir söndagen den 1 augusti kl. 17.00. Alla turer går precis som tidigare via Mariehamn på Åland. I slutet av augusti – om allt går enligt plan – återkommer även Silja Symphony på rutten.

– Silja Symphony går i inrikestrafik till fredagen den 27 augusti. Därefter hoppas vi kunna återuppta trafiken mellan Helsingfors och Stockholm som den var innan, med samma tidtabell, säger Erika Janson, kommunikationschef på Tallink Silja.

UPPDATERING

Viking Lines kommunikationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström meddelar att rederiet troligen sänder ett pressmeddelande senare i dag fredag om sina planer för rutten.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp