DELA

Tallink gick back med 34,4 miljoner under första kvartalet

Tallinkkoncernen redovisar en förlust på 34,4 miljoner euro under första kvartalet i år, att jämföra med 30,2 miljoner under samma period 2020. Det framgår i koncernens rapport för första kvartalet. Siffrorna är oreviderade.

Den konsoliderade omsättningen uppgick till 53,7 miljoner euro, en minskning med 65,3 procent eller 101,2 miljoner euro jämfört med samma period 2020. Koncernens EBITDA (intäkter före ränta, skatt, avskrivning och amortering) stod sig dock tämligen väl jämfört med fjolåret: -6,3 miljoner, att jämföra med -1,3 miljoner.

Personalkostnaderna gick ner markant och rederiet räknar med att effekten av fjolårets uppsägningar och permitteringar håller i sig under resten av året.

Vd Paavo Nõgene skriver i en kommentar:

”Vi visste att det här skulle bli ett tufft kvartal när tecknen kom på ett förvärrat virusläge och det stod klart att nya reserestriktioner skulle införas och de befintliga fortsätta. Första kvartalet i fjol hade vi åtminstone två månader av mer eller mindre normal verksamhet, medan under 2021 så har årets samtliga tre första månader präglats av kraftiga begränsningar i verksamheten.”

Han konstaterar att jämfört med samma period 2019, som var ett normalt verksamhetsår, så minskade omsättningen med 152 miljoner euro under första kvartalet 2021.

”Den samlade effekten på vår EBITDA var dock bara -10 miljoner. Så vi tackar våra regeringar och alla anställda för deras insatser för att hålla oss flytande i dessa svåra tider”, skriver Paavo Nõgene.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp