DELA
Foto: Ida K Jansson

Tage blev årets fyr

”En eldsjäl som år efter år outtröttligt arbetat för Regnbågsfyren och Åland Pride”. Det är motiveringen av Årets fyr Tage Lindfors som fick ta emot sitt pris under en videoinspelad ceremoni.

 
– Ett flertal poster och ansvarsområden har han handhaft genom åren. Sedan Åland Prides första år 2014 har han hissat flaggor, tryckt och affischerat, och arrangerat parader under titeln paradgeneral. Han har med öppna armar, stort socialt engagemang och gästvänlighet välkomnat nya som gamla vänner till Åland, från Åland och framförallt välkomnat dem ut!

Det konstaterade Regnbågsfyren i sitt tillkännagivande av Lindfors som årets vinnare. Han fick ta emot priset av Johan Ehn i en video som föreningen lagt upp på sin Facebooksida.

Årets fyr är en person, grupp, organisation eller företag som utmärkt sig i arbetet för HBTQIA-frågor, en förebild eller inspiratör.

– Folket har fått nominera och sedan har en jury valt vem som fick hedersfulla utmärkelsen, skriver verksamhetsledare Sofia Enros i ett utskick.

Tidigare vinnare av utmärkelsen Årets fyr:

2019 – Alexandra Shafranov, lärare och debattör

2018 – Mio Sommardahl, ungdomsledare

2017 – Maria Widén, präst

2016 – Åland Post Ab

2015 – Johan Ehn, lagtingsledamot