DELA
Foto: Rasmus Olin<07_Bildrubrik>TACKAR MED KAFFE Ritva Jansson tackar Thomas Snällström (till vänster) och Janne Olsson för den nya spisen med att bjuda på kaffe. –Jag har inte haft någon ugn på länge men nu ska jag baka, säger hon.

Tack, alla snälla människor!

I går fick Ritva Jansson i Tengsödavik en ny spis i present – med elinstallation och allt.

– Nu ska jag baka, säger hon och bjuder på kaffe som tack.
Ritva Jansson, 85 år, har en händelserik månad bakom sig. Efter att hon berättade om sin situation som pensionär i Nya Åland den 19 januari har okända personer ringt, kommit på besök med mat, köpt hennes hemvävda mattor och ställt upp på många vis.

Och – något av det bästa av allt – företaget Ålands TV erbjöd sig att donera en ny spis åt Ritva i stället för den gamla som höll på att ge upp. I artikeln berättade hon att hon finansierat nytt kylskåp genom att sälja mattor men oroade sig över hur hon skulle klara av att skaffa en ny spis.

I går var det dags för leverans. Nya Åland följde med när Thomas Snällström från Ålands TV och elektrikern Janne Olsson från Harrys el bytte ut den gamla spisen.

– Jag är så innerligen glad så det kan ni inte tro. Min gamla ugn har varit sönder och jag har inte kunnat använda den på länge.

Thomas Snällström hade dessutom med sig en sprillans ny stekpanna från leverantören och ett presentkort från en anonym donator.

– Jag visste inte att det fanns så många snälla människor. Tack ska ni ha allihopa.

I reportaget kallades Ritva för ”Lisa”. Men alla kände igen henne ändå.

Hon har också råkat ut för avundsjuka, säger hon.

– Men de som mår bra av att vara avundsjuka får väl var det.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!