DELA
Foto: Maria Palme<07_Bildrubrik>TIDIGARE DÖMDA Det är inte första gången systrarna har trubbel med rättvisan. Båda har tidigare dömts för likartade brott.

Systrar dömda för stöldraid på fartyg

Parfym, cigarretter och alkohol stals för drygt 3 200 euro.

Tjuvarna, två systrar, döms nu till villkorligt fängelse.
Det var i februari som de två systrarna, 41 respektive 43 år gamla, slog till mot taxfree-butiken under en kryssning från Stockholm till Mariehamn.

Listan över stöldgodset är lång, sammanlagt plockade systrarna på sig varor för drygt 30 760 svenska kronor. Båda erkände i samband med polisförhören i april men senare tog den ena av dem på sig skulden i ett brev till Ålands tingsrätt:

”Vi beklagar över allt som har hänt. Vi har fått ångest och mardrömmar pga av detta händelse. Vi var mycket fulla. Min syster X tog inget utan hon hängde bara med. I förhören hos polisen var hon helt chockad och rädd därför erkände hon. Vi tänkte lämna tillbaks allt dagen efter. Ber så mycket om ursäkt. Vänliga hälsningar, X o X” (citatet är ordagrant återgivet inklusive skrivfel).

Tingsrätten godtar inte förklaringen.

– Övervakningskamerafilmen och fotobilagan, som åklagaren åberopat som skriftliga bevis, visar att båda svarandena ett flertal gånger går in i taxfreebutiken och att de även går ut ur butiken samma väg som de gått in, det vill säga utan att passera kassorna.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!