DELA

Systrar dömda för stöldraid på fartyg

Parfym, cigarretter och alkohol stals för drygt 3 200 euro.

Tjuvarna, två systrar, döms nu till villkorligt fängelse.
Det var i februari som de två systrarna, 41 respektive 43 år gamla, slog till mot taxfree-butiken under en kryssning från Stockholm till Mariehamn.

Listan över stöldgodset är lång, sammanlagt plockade systrarna på sig varor för drygt 30 760 svenska kronor. Båda erkände i samband med polisförhören i april men senare tog den ena av dem på sig skulden i ett brev till Ålands tingsrätt:

”Vi beklagar över allt som har hänt. Vi har fått ångest och mardrömmar pga av detta händelse. Vi var mycket fulla. Min syster X tog inget utan hon hängde bara med. I förhören hos polisen var hon helt chockad och rädd därför erkände hon. Vi tänkte lämna tillbaks allt dagen efter. Ber så mycket om ursäkt. Vänliga hälsningar, X o X” (citatet är ordagrant återgivet inklusive skrivfel).

Tingsrätten godtar inte förklaringen.

– Övervakningskamerafilmen och fotobilagan, som åklagaren åberopat som skriftliga bevis, visar att båda svarandena ett flertal gånger går in i taxfreebutiken och att de även går ut ur butiken samma väg som de gått in, det vill säga utan att passera kassorna.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!