DELA

Fyra gripna för våldtäkt på Silja Galaxy

Fyra män är misstänkta för våldtäkt under en studentkryssning ombord på färjan ”Galaxy” som går mellan Stockholm och Åbo. Det skriver Stockholmspolisen på sin webbsida.

Enligt polisen greps männen efter utpekande. Det skedde vid 18-tiden när fartyget anlänt till Värtahamnen i Stockholm. De gripna är införda till polisstationen för fortsatt utredning, skriver polisen.

– De fyra männen som utpekades har gripits och förts till en polisstation. Vidare utredning följer, med bland annat medicinska tester som dna-prov, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid polisens kommunikationscentral, till Dagens Nyheter.

På DN:S fråga om hur polisen ser på graden av misstanke svarar Näverberg att ”de fyra är utpekade, vilket är rätt så starkt. De misstänks för att ha gjort sig skyldiga till grov våldtäkt.”

Silja Lines kommunikationschef Janis Pavuls bekräftar för Nya Åland att en kvinna gjort en anmälan om en våldtäkt ombord i dag.

– Fartygets personal följde noggrant de särskilda rutiner vi har vid brottsmisstankar och överlämnade ärendet till Stockholmspolisen. All övrig information gällande ärendet hanteras av Stockholmspolisen då det är en pågående brottsutredning. Vi bistår polisen med all den hjälp de behöver från rederiets sida, säger Pavuls till Nya Åland.

Alla killar ombord på färjan kollades av polisen innan de släpptes av, och polisinsatsen på plats tog flera timmar, skriver Expressen.

På grund av polisens granskning startade Galaxy 1,5 timmar försent från Stockholm, säger Tallink Siljas kommunikationschef Marika Nöjd till Nya Åland.

Tallink Silja säger till Sveriges Radio att det misstänkta brottet skedde på en studentkryssning med 1 700 ungdomar från Sverige ombord. Rederiet har arrangerat flera liknande kryssningar.

Mer om vad som hänt kan du läsa på bland annat Expressen, Aftonbladet och SVT.