DELA
Foto: Stefan Ohberg

Plusresultat när Nyan höll stämma

Under gårdagens bolagsstämma kunde Nya Åland visa upp en vinst på strax under 7 000 euro för 2023. Samtidigt jobbar tidningsbolaget hårt för framtiden. Bland annat utlovar vdn och säljchefen Jenny Schuhmeister nya annonsprojekt inom en snar framtid.

Vinsten överförs till tidigare års resultat. Ingen dividend betalas ut och styrelsen återväljs. Det beslöts när Nya Ålands tidningsaktiebolag höll ordinarie stämma under tisdagen.

– Vi befinner oss i ett tufft ekonomiskt läge och är lika pressade av ökade kostnader som alla andra. Kunderna är annonsörer och hushåll som också ser över sina kostnader. Bolaget är skuldfritt och det är vi väldigt glada över, säger Jenny Schuhmeister.

Man kan säga att Jenny Schuhmeister själv hör till fjolårets vinst i och med att hon blev ny vd för tidningen i slutet av sommaren.

– Vi har haft ett annorlunda år med vd-byte. Jag är glad över kollegorna som gett mig ett varmt välkomnande och gjort allt för att jag ska kunna göra mitt absolut bästa.

Färsk styrelse

Styrelsen fick också nya ansikten efter en extrainkallad bolagsstämma som hölls i januari i år. Marcus Wallén valdes in som ny medlem och Niklas Lampi tog över ordförandeklubban, efter att tidigare ordförande Mats Perämaa blev finansminister.

– Vår nya styrelse ger ett otroligt bra stöd med hög kompetens. Jag vill särskilt nämna Niklas Lampi som fungerat som bollplank och stött mig, säger Jenny Schuhmeister.

Ordförande Lampi säger att det är positivt att bolaget för 2023 visar svarta siffror.

– Ledningen och personalen gör ett mycket fint arbete med knappa resurser och under tuffa omständigheter för mediebranschen.

Att Nyanjournalisten Michael Hancock är nominerad till det nationella priset för grävande journalistik i Finland, Snöspaden, ser han som ett gott tecken.

– Det visar att innehållet är skarpt, och det är centralt för en tidning, säger Lampi.

Nya projekt

Jenny Schuhmeister anser att Nya Åland behöver hitta annonsintäkter också på annat håll än genom de traditionella kanalerna som tidning och hemsida.

– Vi är i uppstartsprocessen av ett större annonseringsprojekt, och vi erbjuder numera också vår kunder lösningar som annonsplatser i vår app.

Hur ser Nyans ekonomiska framtid ut?

– Vi kommer att få jobba hårt för varje slant som kommer in. Det är alla anställda medvetna om. Personalen gör sitt bästa varje dag. Vår styrka är vår arbetsmoral och goda laganda.

Vid stämman var över 70 procent av aktieinnehavet närvarande, på plats var bland andra storägaren Anders Wiklöf.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp