DELA
Foto: Bernt Josephson

Svar på Almedalskritiken

Ålands landskapsregering svarar nu på kritiken mot att de förtroendevalde åker till Almedalsveckan på Gotland.
I gårdagens Nya Åland fanns en insändare där skribenten kritiserar och ifrågasätter varför de åländska politikerna årligen åker till Almedalsveckan på Gotland. ”Vi skattebetalare vill igen i år ha en noggrann rapport i denna tidning och gärna också i den blåa över vad denna sommarutflykt kostar oss skattebetalare…” (Nya Åland, 5.7.2018).

Ålands landskapsregerings kommunikationssamordnare Gunnar Westerholm och näringslivsutvecklare Dan Backman redogör för kostnaderna för Almedalsbesöket.

Den största kostnaden är internfaktureringen för m/s Michael Sars på 19 500 euro. Därefter kommer kostnader för lokal- och markhyra, 4 500 euro, samt 4 000 euro för mathållning ombord på fartyget.

Westerholm och Backman skriver att Michael Sars som boende är det mest kostnadseffektiva sättet.

Almedalsveckan framhålls som en tillställning där politikerna kan ta del av samhällsfrågor och de senaste rönen inom samhällsutveckling på en och samma plats, vid en och samma tidpunkt.

– Alltså en bra och effektiv ersättare för att istället göra flera olika insatser under året som skulle innebära fler resor och kostnader, skriver Westerholm och Backman.

Läs mer i fredagens Nya Åland!