DELA
Foto: Michael Hancock

Strandviks hemma på Åland

Så kunde de till sist kliva i land på Åland – Thomas och Harriet Strandvik med barnen Daniel och Emilia. Under sin coronakarantän på Teneriffa har de kommit att bli rikskända i både Finland och Sverige.

– Det är skönt att ståhejet är över nu, säger Harriet Strandvik till Nya Åland.
Det började gå rykten på det avspärrade hotellet på Teneriffa i onsdags att finländarna snart skulle få åka hem. Men ett par dagars prövande väntan och osäkerhet plågade familjen Strandvik in i det sista.

– Det var otroligt noga med de där proverna. Vi kallades till provtagning klockan elva på kvällen i onsdags. Och det var hemskt obehagligt att ta provet också, säger Strandvik med ett skratt.

Så bordade den frisläppta familjen ett direktflyg till Helsingfors, och på Vanda väntade Thomas Strandviks familj. Sedan blev det stor välkomstfest.

När Nyan talar med Strandviks sitter de på färjan från Åbo och har kanske fortfarande inte förstått att de har blivit kändisar både på Åland och i Finland.

– Nej det kanske mognar sedan när man kommer hem och ser alla tidningsartiklar. Vi har ju liksom levt lite i en bubbla på hotellet.

Läs mera i söndagens e-tidning!