DELA
Foto: PRIVAT

Storfest på HandiCampen

Ålands handikappförbund bjöd in till Öppet hus för att fira att Åland godkänt och

ratificerat FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.
Beräkningen var att runt 70 besökare skulle ta sig till HandiCampen för att fira och få mer kunskap om konventionen, äta tårta och lära känna kansliet HandiCampen och handikappförbundets verksamhet, skriver organisationssekreteraren vid Ålands handikappförbund Sara Bru i ett pressmeddelande.

Slut på tårta

Tårtan tog dock slut redan i ett tidigt skede då flera hundra personer kom på besök för att tillsammans glädja sig åt konventionens inverkan på deras vardag.

– Det är helt fantastiskt att så många samlats för att fira detta viktiga steg för att säkra mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Även om vi hoppades att många skulle komma hit är det här högt över vår förväntan, säger Sara Bru

Många besökte kansliet för allra första gången och passade på att uttrycka sin glädje över hur arbetet med och samhällets intresse för tillgänglighetsarbete fortskrider.

Ratificeringen av FN-konventionen innebär att mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning stärks genom att de blir juridiskt bindande. Hittills har 160 stater undertecknat konventionen och den trädde i kraft i Finland den 10 juni 2016.