DELA
Foto: Rasmus Olin

Störande hemmafester och äggkastning

Polisen har under helgen fått hantera ett antal hemmafester som varit högljudda eller där gräl förekommit. Man fick även rycka ut efter en äggrelaterad anmälan.
– I Mariehamn anmäldes det om att ett ungdomsgäng kastade ägg inuti ett flervåningshus. Under tiden polispatrullen pratade med anmälaren trädde en av ungdomarna fram och erkände vad denne gjort. Efter utförd städning och en ursäkt kunde polisen lämna platsen.

Natten mellan fredag och lördag inkom även en anmälan om ett par som grälade så högljutt att anmälare blev orolig att våldsamheter förekom.
– Väl på plats kunde polisen lugna ner situationen genom medling. Några våldsamheter hade inte förekommit.

Man har även tagit hand om två personer som förirrat sig utomhus.
– I endast morgonrock och tofflor promenerade en person längs med en GC-bana i Mariehamn. Förbipasserande tyckte beteendet var anmärkningsvärt. Polisen kunde påträffa personen, och skjutsade hem denne till värmen.
Den andra förvirrade personen var ute och gick på en landsväg.
– Det konstaterades att mannen under kvällen både tappat bort mobiltelefon och sambo. Mannen hade som tur var plånboken i behåll, och polisen bistod med att kalla på en taxi så att mannen fick komma hem.

På lördagen fick polisen en anmälan om en försvunnen person, patruller kunde efter ett kort eftersök i närområdet påträffa personen och följde denne hem.