DELA

Stor besvikelse i Sund efter beslutet

Många timmar har gått åt till arbetet med styrgruppen för gemensam samgång mellan Finström, Geta och Sund. Nu får man skrota allt.

– Det är en besvikelse, säger kommunstyrelseordförande Bengt Hagström, Sund.
Först backade Geta ur och i tisdags meddelade Finströms kommunstyrelse att man inte längre är intresserad av att fortsätta arbetet för en frivillig samgång.

– Jag hade nog hoppats och trott att man skulle åtminstone låta styrgruppen få göra jobbet färdigt, säger styrelseordförande Bengt Hagström som själv suttit med i styrgruppen. Han är märkbart uppgiven över händelseförloppet.

Hur många timmar har man lagt ner på styrgruppsarbetet?

– Det vill jag inte ens räkna. Det är många timmar av flera människors fritid som gått till det här.

Trots att Geta hoppade av, var Sunds kommun fortfarande positivt inställd till de fortsatta förhandlingarna med Finström.

– Det var ju Finström och Sund som bestämde sig först att gå vidare efter de första initiativen, Geta var tveksam redan från början. Det fanns en förhoppning om att grundarna Finström och Sund kunde fortsätta, men uppenbarligen har uppfattningen i Finström ändrats, säger Bengt Hagström.

Var lämnar det Sund?

– Vi står ensamma. Det finns inget att göra, man måste vara två för att dansa, säger Hagström som tycker att motiveringarna som föranledde arbetet till att börja med kvarstår, att bygga en starkare kommun tillsammans.

Läs mer i Nya Åland!