DELA

Tre dömda för stölder på Grace

Tre kvinnor har dömts för stöld ombord på Viking Grace i augusti.

Två av kvinnorna hade inreseförbud till Finland sedan tidigare men åkte trots det med färjan till Åbo.

Fyra kvinnor stal enligt Viking Line parfym och cigaretter för cirka 2 300 euro under två resor med Viking Grace den 14 och 17 augusti i år. Under den första resan uppgick värdet till drygt 600 euro och under den andra resan till 1 700 euro.

Inför den andra resan kom tips från Stockholmsterminalen att ett sällskap som rest några dagar tidigare var på kommande till båten. Kvinnornas förehavanden följdes via övervakningskamerasystemet ombord utan att någon ingrep. Efter att det framgått att sällskapet tagit varor utan att betala bestämde man sig för att konfrontera dem.

De tre kvinnorna satt tillsammans med en man i retrobaren när de greps. En medpassagerare såg att en av dem kastade iväg något före konfrontationen. Detta visade sig vara två nycklar till förvaringsboxarna ombord och när boxarna låstes upp hittades stöldgodset som var oskadat.

På basis av övervakningsfilmen från den första resan kunde tingsrätten konstatera att personerna var de samma under båda resor. Tre av dem dömdes för stöld och en för snatteri.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!