DELA
Foto: Rasmus Olin

Stökig natt för polisen

Knarkbrott, fortkörningar, fyllekörningar och bråk.

Polisen har en stökig natt med många utryckningar bakom sig.
I går kväll vid 20-tiden fick polisen samtal om minderåriga ungdomar som betedde sig berusat i Östernäs i Mariehamn. Ungdomarna var dock så pass nyktra att de försvann till skogs och polisen kontaktade Fältarna. En halv timme senare kallades polisen till Lilla Holmen där fältarna träffat på berusade ungdomar.

Samtidigt kallades polisen till Havsgatan där en berusad person låg avslocknad. En stund senare kallade polisen på ambulans när en redlöst berusad man påträffats i Västra hamnen.

Polisen ryckte under kvällen ut och lugnade ner stämningen i skejtparken i Mariehamn efter anmälan om stenkastning och hotfull stämning.

Vid 22-tiden polisanmäldes en störande hemmafest där det fanns ungdomar. Föräldrarna tog hand om saken.

Under kvällen förekom också störningar kring ett äldreboende i Mariehamn. Polispatrullen upptäckte att eventuell brand utbrutit i fastigheten och såg rök varpå man kallade på brandkåren.

Fyllekörningar

Vid 20-tiden noterade en polispatrull att en personbilsförare bröt mot stopplikten på Österleden i Mariehamn. Föraren, som blåste 0,3 promille i polisens alkometer, fick åtta dagsböter.

Samtidigt hade traktor och personbil krockat i Jomala Ringsböle. Kollisionen var lindrig och ingen person skadades. Polisen utreder fallet som äventyrande av trafiksäkerheten.

Polisen grep en bilförare misstänkt för grovt rattfylleri i Hammarland Kattby. Föraren konstaterades efter två blodprov ha kört med 2,2 promille alkohol i blodet.

En bilförare blev av med körkortet i tio dygn efter att ha kört 92 km i timmen på 50-sträcka på Nya Godbyvägen i Mariehamn. Föraren fick 27 dagsböter på plats.

Knarkbrott

En bilist misstänks för straffbart bruk av narkotika och rattfylleri. Bilisten greps för att urin- och blodprov skulle tas och en läkarundersökning göras. Bilisten har körförbud tils vidare.

Under natten fattade en krogvakt misstankar om droganvändning. Polisen grep en person som bötfälldes för straffbart bruk av narkotika.

Under natten kallades polisen till en lägenhet i Mariehamn. En hotfull person befann sig utanför huset och en kvinna kände sig hotad. Polisen körde iväg den hotfulle befalldes lämna platsen men kom senare tillbaka enligt kvinnan. När patrullen återvände för att gripa personen hade denne stuckit.

Tömde brandsläckare

På morgonnatten gick det automatiska brandlarmet i gång i hotell Adlon. En person hade orsakat larmet och tömt en brandsläckare. Personen greps av polisen som misstänkt för ofog samt skadegörelse. Polisen utreder ärendets omfattning. Bland annat orsakade tömningen av pulversläckaren ett omfattande saneringsarbete.

Polisen använde under natten samtliga resurser för att förhindra ett anmält självmordsförsök med skjutvapen på landsbygden. Personen påträffades och dennes rätt att ha skjutvapen ska utredas. (ao)